Thajské Pad Thai s omáčkou

Thajské Pad Thai s omáčkou
  • Čas přípravy
    20 minut
  • Doba vaření
    30 minut
  • Porce
    4
  • Celkový čas
    50 minut

Thajské Pad Thai s omáčkou

Thajské Pad Thai s omáčkou je národní jídlo Thajska. Tato verze je klasická verze se všemi surovinami, které neodmyslitelně do Pad Thai patří. Je jen na vás s čím si nudle Pad Thai připravíte. Recept může být veganský, vegetariánský, s kuřecím masem i s krevetami.

Suroviny na thajské kuřecí Pad Thai s omáčkou

Pad Thai omáčka

  • 4 lžíce tamarindové pasty
  • 6 lžic hnědého cukru
  • 6 lžic rybí omáčky
  • trocha bílého pepře
  • 1 lžíce Srirachy
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu

Příprava kuřete

  • 300 g kuřecího masa
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu

Kuřecí Pad Thai

  • 6 lžic rostlinného oleje
  • 2 nasekané stroužky česneku
  • 100 g žlutého tofu
  • 100 ml vody
  • 250 g plochých rýžových nudlí
  • 12 lžic omáčky Pad Thai
  • 4 vejce
  • lžička chilli
  • 2 jarní cibulky
  • 2 hrsti fazolových klíčků
  • na posypání: nasekaný koriandr, drcené arašídy (4 lžíce), hrst nasekané jarní cibulky
  • k podávání: 2 limetky na čtvrtky

Thajské kuřecí Pad Thai s tamarindovou omáčkou postup přípravy

  1. Namočte si rýžové nudle do vody na 20 minut a mezitím připravte omáčku.
  2. Všechny přísady na omáčku na mírném plameni provařte 5 minut, dokud nevznikne jednotná hmota.
  3. Kuřecí maso si nakrájejte na nudličky a zalijte směsí sójové omáčky s kukuřičným škrobem.
  4. Nyní si na hluboké pánvi wok rozehřejte olej na něm restujte nudličky masa, které nechte zatáhnout. Jakmile je maso hotové, přidejte nasekaný česnek a tofu nakrájené na kostky a promíchejte.
  5. Přidejte nudle, které byly namočené ve vodě a 100 ml vody a míchejte dokud se voda nevstřebá.
  6. Vmíchejte Pad Thai omáčku a dobře promíchejte.
  7. Pokud vidíte, že jsou nudle hotové, tak si je dejte trochu na stranu, abyste měli prostor k osmažení vajec. Pokud tak velkou pánev nemáte, tak použijte druhou pánev a na oleji tam vejce za stálého míchání osmažte. Vejce během míchání trochu osolte. Jakmile jsou hotové, tak je smíchejte s nudlemi.
  8. Na závěr přihoďte fazolové klíčky s nasekanou jarní cibulkou a minutku nechte prohřát.
  9. Thajské Pad thai servírujte posypané nasekanou jarní cibulkou, koriandrem a rozdrcenými arašídy. Na kraj talíře dejte dvě čtvrtky limety, které slouží k pokapání nudlí.

Chutnala vám exotika v podobě Pad Thai? Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Recipe Reviews

    • TERRY

      mňam do 3.14či

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.